Multi Functioneel Vlagtwedde en Paardensport in het groen

VLAGTWEDDE – Bij Hippisch Centrum De Wolverlei is zaterdag een begin gemaakt met de aanpak van het terrein.

Eindelijk is het zover. Na een periode van overleg met de gemeente, een informatieavond in februari met de buurtbewoners en een vergunningstraject die doorlopen moest worden, is er afgelopen zaterdag een start gemaakt met de uitvoering van het plan: Multi Functioneel Vlagtwedde en Paardensport in het groen, waarin het terrein voor de manege een nieuwe bestemming krijgt, n.l. een plek voor sport en recreatie in een parkachtige omgeving.

De realisatie is een samenwerking tussen de gemeente en de Woudruiters, waarin de Woudruiters de uitvoerende partij is. De Woudruiters worden hierin ondersteund door bedrijven uit de regio, waaronder de firma H.Brouwer Agrarische dienstverlening uit Veelerveen voor het rooien en versnipperen van de bomen.

[AFG_gallery id=’12’]

Onderstaande zaken zijn in het plan opgenomen :

• Verwijderen van enig groen om de dressuurringen te kunnen aanleggen en om het terrein wat meer openheid te geven. De aanwezige zware bomen zijn in het plan ingepast.
• Aanleg van twee dressuurringen van 20x40meter en een van 60×20 meter. De
dressuurringen worden aangegeven door glooiende grondwalletjes van 50cm hoog. De bodem en de wallen zijn gedacht in gras op doorgemengd zand uit de ondergrond.
• De toegang naar de dressuurringen hebben de uitstraling van springhekken en zijn van natuurlijke materialen, passend in de omgeving en geschikt voor zitten en spelen.
• Een voorde (doorwaadbare plek ) in het Veelerdiepje.
• Aanplant van groen om de drie utiliteitsgebouwtjes aan het zicht te onttrekken.
• Aanleg van een plek waar de bewoners blad kunnen storten.
• Plaatsen van zitbanken .

Ingezonden.

Foto’s: Bé Eelsing

spacer