Ruiterbewijs halen ?

Ruiterbewijs.

We willen graag binnenkort de mogelijkheid bieden dat je bij ons je de opleiding kunt volgen voor het ruiterbewijs .

Via deze weg en via de intekenlijst die op het mededelingen bord hangt kunnen we bij voldoende deelname een cursus gaan plannen.

Opgave en informatie  via de mail . jaqueline@woudruiters.nl

Opleiding KNHS Ruiterbewijs

Er zijn verschillende manieren om het Ruiterbewijs te halen. Afhankelijk van je ervaring kun je direct examen doen of eerst een leuke en leerzame opleiding volgen die jou op het examen voorbereid. De opleiding volg je bij een KNHS-vereniging of FNRS Ruitersportcentrum bij jou in de buurt.

Tijdens deze opleiding leer je heel veel leuke dingen over paarden, zoals over gezondheid (ziektes en aandoeningen, voeding), verzorging (hoefverzorging, verzorging voor en na het rijden), gedrag (hoe communiceert een paard) en de omgang met je paard (horsemanship). Maar natuurlijk leer je ook hoe je veilig en plezierig op de openbare weg en in het bos kunt buitenrijden. Daarom ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters.

 

spacer