Manege

De manege beschikt over verschillende paarden en pony’s. Alle lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructrices met ieder een andere achtergrond. Er worden verschillende lessen verzorgd (zie ook de leslijst):

  • Manegelessen (beginners tot gevorderden, met of zonder eigen paard/pony, afwisselend dressuur, springen; voor beginners speciale ‘opstaplessen’)
  • Voltigelessen (meer info -> klik hier!)
  • Springles (eigen paard/pony)
  • Dressuurles (eigen en manege paard/pony)
  • Men lessen met eigen paard of pony.
  • Opstaplessen .

Aanmeldingen via: Liesbeth Slootweg,  telefoon 06-27371405

  • Ook worden onderlinge wedstrijden georganiseerd, zowel voor dressuur, springen als voltige (zie agenda). Tevens bestaat de mogelijkheid je eigen paard of pony te stallen met weidegang (zie pensionstalling). Omdat we een vereniging zijn en zo veel als mogelijk door vrijwilligers wordt geregeld, kunnen we de kosten laag houden en de kwaliteit hoog. Kom eens kijken!

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen bij ons starten met voltigelessen. Vanaf 6 jaar kan je starten met reguliere lessen. Doorgaans beginnen kinderen in de voltigeles en schuiven daarna door naar een beginnergroep. Naast het volgen van groepslessen bestaat ook de mogelijkheid tot het volgens van een enkele individuele (longeer)les, bijvoorbeeld om meer vertrouwd te raken met een paard of pony. De eerste proefles is altijd gratis. Klik hier voor de leslijst.

Voor aanvang van de les beginnen we altijd met het poetsen en opzadelen van de pony. De groepslessen bestaat gemiddeld uit vier tot vijf personen. Tijdens de lessen volgt veel afwisseling, van oefenen voor de onderlinge wedstrijden, tot springen en gymnastiek te paard. Volwassenen hoeven niet aan de kant te blijven staan; ook zij kunnen lessen volgen op onze paarden!