Historie Faber DCV

De hippische wereld is, zoals in zoveel sporten het geval is, een kleine wereld.Zeker op regionaal niveau. Ieder najaar worden enkele grote (inter)nationale hippische evenementen voor de topamateurs en professionals georganiseerd in de drie noordelijke provincies. Echter, voor het niveau daar onder worden – naar verhouding – weinig grote uitgebreide evenementen georganiseerd. Deze groep is echter de toekomst van de paardensport, investeert dagelijks in haar kostbare hobby en wil haar vaardigheden – die zij als combinatie met hun paard hebben ontwikkeld –  graag in een professioneel georganiseerde competitie toetsen. De DCV biedt daarmee uitstekende mogelijkheden voor het basisniveau (B tot en met ZZL en Sub top) in de dressuursport.

Vanwege deze ruimte in de hippische sportkalender is destijds de NZO-competitie ontwikkeld, welke werd getrokken door één enkele sponsor (NoordZee Olie, 2000 – 2003). Hierna werd de sponsoring overgenomen door Sea Bunkering International (2003 – 2006), hetgeen resulteerde in de SBI-competitie. Deze competities werden op de huidige locatie gerealiseerd. Omdat deze competitie een groot gat dichtte in de regio Oost-Groningen en Noord-Drenthe, bleek het wegvallen van deze sponsors dan ook een groot verlies. Men voelde zich echter verplicht de competitie in dezelfde vorm maar onder een andere naam voort te zetten. Dit hippische sportevenement met een krachtige uitstraling moest op de hippische sportkalender blijven staan! De handen werden vervolgens in elkaar geslagen en het enthousiaste, unanieme, initiatief betekende de oprichting van de Dressuur Competitie Vlagtwedde (DCV).

In 2007 werd deze voor de eerste maal georganiseerd. Wij hebben in 2011 dan ook ons eerste lustrum gevierd.

In 2014 mochten we een hoofdsponsor verwelkomen: Schuler Afbouwgroep uit Emmen, waarna de DCV als Schuler DCV zal worden aangeduid.

In 2017 mochten we een hoofdsponsor verwelkomen: Faber Stukadoors uit Ter Apel, waarna de DCV als Faber DCV zal worden aangeduid

Ook in 2021 is Faber Stukadoors uit Ter Apel nog steeds onze Trouwe Hoofdsponsor